Forum Adama & tlenowego Pokoju Katolickiego
Forum dyskusyjne jest częścią Serwisu Internetowego Adama

Google

Web www.aydam.org
Strona Główna Katolickie Forum Adama i przyjaciół forum
Forum Serwisu Internetowego Adama i fora sympatyków

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Pokój katolicki
Autor Wiadomość
Eko.Oko 
Admin techniczny

Wyznanie: katolik
Wysłany: 2008-02-13, 10:02   Pokój katolicki

1088: Witaj Gość!!! 1088:

W związku z czasowym prowadzeniem Pokoju katolickiego na czacie Tlenu pozwoliłem sobie założyc forum dla Użytkowników pokoju.

Na tym forum można pisac w sprawach pokoju bez logowania i o ile posty bedą kulturalne zgodne z regulaminem to tak zostanie
Na pozostałych forach piszemy po zalogowaniu
Jednak mile było by wiedziec kto i co napisał bo użutkownicy nie mają podglądu IP z góry dziekuje za podpis.

oficjalne strony poniżej:
czy znasz www czatu Pokój katolicki? www.chatkrk.com
Ostatnio zmieniony przez Eko.Oko 2009-08-15, 15:34, w całości zmieniany 4 razy  

Eko.Oko 
Admin techniczny

Wysłany: 2008-10-25, 08:48   Sprawy pokoju

Zapraszam do pisania propozycji i uwag w sprawie pokoju, propozycji nowych operatorów w celu polepszenia jego działania

esterka1
Gość
Wysłany: 2008-10-26, 15:42   

Mam pewne spostrzeżenia Eko Oko co do prowadzenia pokoju .Zauwazyłam że czatowicze sie zachowuja niekulturalnie ,często bluzgają i wypowiadaja sie na temat katolików w bardzo złym świetle.Jest pare osób co mja w tym pokoju opa ale nalezy im przypomniec do czego on służy.A jak wiadomo do do trzymania porządku niestety jest jego brak.Bardzo byum jednak prosiła włąsciciela pokoju by z czystego serca sie nim właściwie zajął pozdrawiam. 1059:

ja czyli nikt
Gość
Wysłany: 2008-10-27, 09:20   

ładny awatar.

guru oguru
Gość
Wysłany: 2008-10-27, 19:12   

Ja tez mam pewne spostrzezeniaJezeli banuje sie za oczywiste prawdy tylko dlatego ze ktos ma odwage przypomniec jakie bzdury wyrabial kosciol z tzw swietymi relikwiami to tylko zal ze taki ciemnogrod sie jeszcze uchowal.

polak_krk
Gość
Wysłany: 2008-10-27, 23:54   

Fajny pomysl z tym forum bez logowania 1039:
Ciekawe co tu sie bedzie dzialo , pozdro Oko 1066:

Eko.Oko 
Admin techniczny

Wysłany: 2008-10-28, 13:03   

Dzieki za uwagi
polak_krk - Zawsze moge skasowac post lub dac bezterminowego bana ale nie o to przecież chodzi

guru oguru - Oczywiste prawdy z założenia są oczywiste i ogólnie znane jednak trudno nie zauważyć złosliwości w wypowiedzi dochodzi jeszcze forma interpretacji

Jak wyżej Esterka napisała goście pokoju wypowiadają się na temat katolików w bardzo złym świetle.

Na złosliwość ; brak kultury czy taktu niestety nie wynaleziono na razie lekarstwa

Można dyskutować na każdy temat jednak kulturalnie bez bluzgów i ataków na pokój Kościół czy Boga

Na czacie i na forum nie powinno się pisać treści sprzecznych z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej, propagujących przemoc. oraz propagowania treści sprzecznych z nauką kościoła katolickiego

Niestety bardzo często wypowiedzi naruszają czyjeś dobra osobiste, dobre obyczaje, są w formie obraźliwej lub wulgarnej Często atakują osobę a nie poglądy lub osobę i jej poglądy
Trudno się dziwić jak operator wywali kogoś za prowokacje - za zadawanie od lat tych samych pytań czy stwierdzeń które są po prostu prowokacją

Osobiscie jak ogólnie jest wiadomo nie odpowiadam na pytania co do których odpoeiedz jest ogólnie znana i znana też jest odpowiedz przez pytającego

guru oguru
Gość
Wysłany: 2008-10-28, 16:02   

Nienawisc rasowa,wyznaniowa :D .Fajnie ze to mowisz.Mam w takim razie probe bys zwrocil uwage katolickim zarowno uzytkownikom jak i gospodarzom pokoju ktorzy twierdza ze ich religia jest najlepsza a reszta to byle co.

Eko.Oko 
Admin techniczny

Wysłany: 2008-10-28, 17:05   

guru oguru - Tak sie złożyło że jestem teraz gospodarzem pokoju czy ja coś takiego obraźliwego i złosliwego Ci napisałem powyżej na forum czy w pokoju prosze o cytat
A jestes takim samym gosciem jak i inni użytkownicy wiec mam taki sam wpływ na Twoje wypowiedzi jak i innych
Nikogo na siłę nie zmusza do wchodzenia jak ktos wchodzi w gosci niech i gospodarzy uszanuje
Pokój i forum są dosc wyraznie opisane a regulamin okresla cel i zasady - Pokój jest prywatny

PS wylecialo 2 gosci i 5 postów które napisali.
Ostatnio zmieniony przez Eko.Oko 2008-10-28, 18:44, w całości zmieniany 1 raz  

Gość

Wysłany: 2008-10-28, 18:43   

Spokojne Eko :D .Nie denerwuj sie bez celu.Sam w tym pokoju gospodarzem nie jestes-prawda?A pokoj jest w zakladce "publiczne".Czyli jest pokojem otwartym.Szacunek dla gospodarzy?-jasne.Ale i gosc ma prawo oczekiwac szacunku-zgadza sie?
Masz racje-nie musze do tego pokoju przychodzic,co pewnie uczynie.Pare "Gwiazd" zielonego koloru skutecznie nad tym pracuje.Regulamin niby jest :) .bardzo jednoznaczny nawet.Albo kraczesz jak my albo wypad.

Eko.Oko 
Admin techniczny

Wysłany: 2008-10-28, 18:52   

GO - Przepraszam ale pokoje publiczne są nad kreską tam obowiązuje regulamin Tlenu który o ile idzie o netykiete nie wiele sie różni poniższy url pozwoli sie każdemu z nim zapoznać

Gość

Wysłany: 2008-10-29, 01:52   

Przepraszam rowniez -ale jest wyrazna zakladka :pokoje prywatne :) .A ten pokoj jest w zakladce publiczne.Nie jest pokojem znad kreski.To i owszem ale...ale nadal jest publiczny czyli ogolnodostepny.A jak juz sie tak zglebiamy to wydaje mi sie ze powinny tu dwie reguly obowiazywac.Ta netowa i ta katolicka.Prawda?

esterka1
Gość
Wysłany: 2008-10-29, 19:48   

19:48:05 ~*ELMA*: Niewolnicy, ze czcią i bojaźnią, w prostocie serca bądźcie posłusznymi waszym doczesnym panom .... czyli opom
Drogi Eko to totalna przesada co twój op powiada 1070:

nati28 

Wysłany: 2008-10-29, 19:52   

hmmm....esterka1...jak już wklejasz to dokładnie: 19:47:01 ~*ELMA*
Niewolnicy, ze czcią i bojaźnią, w prostocie serca bądźcie posłusznymi waszym doczesnym panom, jak Chrystusowi, nie służąc tylko dla oka, by ludziom się podobać, lecz jako niewolnicy Chrystusa,
i nie napisałą ...czyli opom... teraz to Ty przesadziłaś....

Eko.Oko 
Admin techniczny

Wysłany: 2008-10-29, 20:28   

( Ewangelia wg św. Jana 7:24 )
Jezus powiedział: Nie sądźcie tylko po zewnętrznych pozorach, lecz starajcie się wydawać sprawiedliwe wyroki."

Czytania na kazdy dzien - sroda, 29 pazdziernika 2008

(Ef 6,1-9)
Dzieci, bądźcie posłuszne w Panu waszym rodzicom, bo to jest sprawiedliwe.
Czcij ojca twego i matkę - jest to pierwsze przykazanie z obietnicą - aby
ci było dobrze i abyś był długowieczny na ziemi. A [wy], ojcowie, nie
pobudzajcie do gniewu waszych dzieci, lecz wychowujcie je stosując
karcenie i napominanie Pańskie! Niewolnicy, ze czcią i bojaźnią w
prostocie serca bądźcie posłuszni waszym doczesnym panom, jak Chrystusowi,
nie służąc tylko dla oka, by ludziom się podobać, lecz jako niewolnicy
Chrystusa, który z duszy pełnią wolę Bożą. Z ochotą służcie, jak gdybyście
[służyli] Panu, a nie ludziom, świadomi tego, że każdy - jeśli uczyni co
dobrego, otrzyma to z powrotem od Pana - czy to niewolnik, czy wolny. A
wy, panowie, tak samo wobec nich postępujcie: zaniechajcie groźby,
świadomi tego, że w niebie jest Pan zarówno ich, jak wasz, a u Niego nie
ma względu na osoby.